Den Mobile Retshjælp startede som et tilbud til hjemløse og andre socialt udsatte. I dag er tilbuddet åbent for alle borgere og andre, der opholder sig i Danmark, uanset indkomst.

Den Mobile Retshjælp har oplevet en markant stigning i henvendelser. Vi hjælper derfor efterhånden borgere fra hele landet med alle former for juridisk rådgivning, både på telefonen og via e-mail. Vi har en målsætning om at besvare mails i løbet af to arbejdsdage.

I åbningstiden kl. 9-14 vil Den Mobile Retshjælp være bemandet af jurastuderende og en jurist parat ved telefonerne til at svare på spørgsmål af juridisk karakter. Den Mobile Retshjælp har tilknyttet en advokat som bidrager med faglig sparring. Retshjælpen er åben for telefoniske henvendelser i tidsrummet kl. 10-11.30. Uden for telefontiden vil skriftlige henvendelser blive prioriteret, hvorfor du altid er velkommen til at sende en mail.

Den Mobile Retshjælps opgave er at give gratis juridisk hjælp over telefonen, via e-mail og ved personlig møde efter aftale til alle borgere og enhver der opholder sig i Danmark.

Bestyrelse og ledelse i Den Mobile Retshjælp
Retshjælpen er en forening med vedtægter og en bestyrelse, som består af:

  • Formand: Michael Hauge-Nielsen, Jurist hos Danske Andelskasser
  • Næstformand: Benjamin Agerholm, Advokatfuldmægtig hos Agentoft Advokater
  • Bestyrelsesmedlem: Jeppe Thommesen, Compliance officer hos Danske Bank
  • Bestyrelsesmedlem: Jeppe Straarup, Stud.jur.
  • Bestyrelsesmedlem: Line Egtoft Jensen, Stud.jur. hos LEGO
  • Bestyrelsesmedlem: Isabella Sarah Røssel, Stud.jur. hos LEGO
  • Bestyrelsesmedlem: Simon Eli Bach, Bach.jur.
  • Suppleant: Mads Dam Lyby, Juridisk konsulent hos Arbejdsgiverforeningen
  • Suppleant: Michael Sterndorff-Jessen, Advokatfuldmægtig hos Rightly

Den daglig leder i foreningen er Pernille Sørig Hviid Jensen, Cand.jur.

Initiativtager til Den Mobile Retshjælp er advokat Tage Gøttsche fra Advokaterne Vest. Retshjælpen finansieres af midler fra Civilstyrelsen (Justitsministeriet).

Gældende_vedtægter_som_vedtaget_på_generalforsamlingen_d._13._februar_2014

Persondatabehandling 

I forbindelse med vores sagsbehandling vil der ofte ske behandling af persondata. For at sikre os, at vi behandler vores klienters persondata forsvarligt og sikkert, har foreningen vedtaget en Persondatapolitik, som sikrer vores overholdelse af GDPR, også kaldet Databeskyttelsesforordningen. Vores Persondatapolitik kan du læse mere om her:

Persondatapolitik – Den Mobile Retshjælp